Rots en Watertraining
voor kinderen van de basisschool

06-54781879
[email protected]

Dat ik zelf rustig kan worden door adem laag. Rotskasteel en focus gebruik ik wel eens op school. ADHD is vervelend maar jij zei dat het ook voordelen heeft. Zoals creatief en sociaal. Dat is wel cool..

– W, jongen 13 jaar, druk gedrag

Twee keer per jaar (jan, sept) organiseer ik groepstrainingen Rots en Water voor kinderen van de basisschool. Op deze pagina lees je er meer over.

Wat is rots en watertraining?

De eerstvolgende open training is tot nader order uitgesteld. Een groepsaanmelding is mogelijk. Bel of mail me om te overleggen over de mogelijkheden.

Het Rots en Waterprogramma is gericht op het vergroten het lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Het leert kinderen keuzemogelijkheden in communicatie en sociale situaties.

Veel jongens (en ook meisjes) zijn afgesloten van hun gevoelens. Fysieke oefeningen helpen om je lichaamsbesef te vergroten. Wat gebeurt er als je spieren aanspant, als je adem naar je buik gaat, als je voeten stevig op de grond staan? Daar sta je vaak niet zo bij stil. In leuke speelse oefeningen leer je voelen en ervaren.

We doen oefeningen met Rotskracht. Wanneer is het handig om je stevig als een onverzettelijke rots op te stellen? Bijvoorbeeld als je voor je eigen mening uit wilt komen!

En we oefenen met waterkracht. Water is soepel en behendig, maar ook heel sterk. Wanneer is het handig om soepel mee te bewegen? Bijvoorbeeld als je graag met vrienden wil spelen.

Hoe zijn de trainingen georganiseerd bij Lia van Kooten?

Twee keer per jaar (jan, sept) organiseer ik groepstrainingen Rots en Water voor kinderen van de basisschool. We formeren kleine groepjes (max 10) met kinderen van dezelfde leeftijd. Dit is afhankelijk van de aanmeldingen. (6+, 8+ en 10+)

De training bestaat uit een intake (om de leervraag van het kind vast te stellen), 6 lessen en per les een mail met terugkoppeling naar de ouders. Ik geef de training vaak samen met een collega. Check de agenda voor actuele informatie.

Agenda


Schooljaar 2018-2019

Voor de uitvoering van arrangementen op basisscholen in Utrecht voor schooljaar 2018-2019 is weer ruimte. Bel of mail voor informatie

29-5- 2018

Balans Utrecht organiseert een avond over NLD. Voor info en aanmelden klik hier.

Rots en Watertraining
De groepstrainingen zijn voorlopig opgeschort. Individuele begeleiding met Rots en Water is wel mogelijk.

Op afspraak
Individueel consult ouder(s), kind, jongere
Kindertolk consult voor ouders
Workshop Jongensproblemen? Jongensoplossingen!! voor ouders of leerkrachten.
Rots en Watertraining voor groepen

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen