Jongens opvoeden? Een uitdaging voor moeders!

06 - 54 781 879
[email protected]

Ondanks dat onze zoon nog wat aan de jonge kant is, waren wij erg blij om toch een afspraak te kunnen maken. De keus om hem buiten dit traject te laten en eerst zelf aan de slag te gaan heeft erg bijgedragen aan ons gevoel dat wij iets aan de situatie hebben kunnen veranderen.

– Moeder B, zoon 6 jaar, opstandig gedrag

Jongens gedragen zich anders dan meisjes. Voor moeders is het dus een uitdaging om goed met hun zonen om te gaan. Hoe doe je dat als hij niet wil praten, snel boos wordt of probleemgedrag vertoont? Wat kun je dan het beste doen of juist beter laten? Dat leer je in deze training.

Jongens opvoeden - Groepstraining voor moeders

Deze training voor moeders van zonen bestaat uit drie bijeenkomsten, die ieder een ander thema hebben. Ik deel mijn kennis en de ervaringen die ik in mijn praktijk heb opgedaan. De drie thema's van de training zijn:

  • Jongens - meisjes verschillen: over genderspecifiek gedrag van jezelf en van je zoon en wat dat voor consequenties heeft voor de interactie tussen moeders en zonen.
  • Communicatie: over de verschillen in communicatiestijlen van vrouwen en mannen en hoe je handig gebruik kunt maken van die verschillen.
  • Typisch lastig jongensgedrag: over boosheid, angst en ander typisch jongensgedrag dat voor moeders vaak lastig te begrijpen is.

Uit ervaring weet ik dat moeders graag met andere moeders over hun kinderen willen praten. Daarom is er tijdens deze training ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere moeders en best practices met elkaar te delen. Want moeders zijn heel goed in het vinden van praktische oplossingen voor problemen.

Rots en Water oefeningen

Als onderdeel van deze training gaan we ook lekker fysiek aan de slag met Rots en Water oefeningen. Die komen goed van pas bij de opvoeding van je zoon.

Je ervaart als moeder wanneer en hoe je de Rotsmanier kunt inzetten. En wat de Watermanier is om met je zoon om te gaan.

Aanmelden

De training bestaat uit drie dagdelen op drie verschillende dagen met steeds twee weken zodat je het geleerde in de praktijk kunt uitproberen.

Er is plaats voor 8 moeders van een zoon (of meer zonen) die de uitdaging willen aangaan. De locatie is in de wijk Tuinwijk in Utrecht.

Wil je meer informatie en/of je aanmelden? Bel me dan even 06-54781879 of stuur een mail.

Meer lezen over jongens opvoeden

Wil je graag meer lezen? Check dan m'n blog. Daar vind je uitgebreide artikelen over het verschil tussen jongens en meisjes en wat de gevolgen daarvan zijn. Ook geef ik tips over hoe je de relatie met je zoon kunt verbeteren, zoals:


Agenda

Schooljaar 2018-2019

Er is weer ruimte voor de uitvoering van arrangementen op basisscholen in Utrecht. Bel of mail voor meer informatie.

Rots en Water training
De groepstrainingen zijn voorlopig opgeschort. Individuele begeleiding met Rots en Water is wel mogelijk.

Op afspraak:

  • individueel consult ouder(s), kind, jongere
  • kindertolk consult voor ouders
  • workshops voor ouders of leerkrachten
  • Rots en Water training voor groepen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor m'n nieuwsbrief.

Recente blogs

Bekijk alle blogs