Trainingen

06 - 54 781 879
[email protected]

Ik wil je enorm bedanken voor de waardevolle sessie gisteren. Ik voel me nog steeds bekrachtigd en denk dat ik snel toegang heb tot het vinden van de kracht en sterkte in mijn lichaam en ook mijn spraak (behorende bij hetgeen ik wil uiten en zeggen).

Mijn dochter reageerde gisteravond al anders op mij en begon met plezier en met een grote lach een soort duw en trek gevecht met mij (toevallig of niet?).

– Frederike

Kinderen kunnen bij mij de Rots en Water training volgen. Ik geef ook trainingen voor ouders. Voor moeders is er 'Jongens opvoeden? Een uitdaging voor moeders! en voor puberouders is er 'Ouderpower'.

Op deze pagina vind je informatie over de trainingen 'Jongens opvoeden? Een uitdaging voor moeders!' en 'Rots en Water training voor kinderen van de basisschool'.

Groepstraining Jongens opvoeden? Een uitdaging voor moeders!

Moeders zijn soms onzeker of hebben vragen over de opvoeding van hun zoon. Logisch, want zelf zijn ze opgegroeid als meisje en dan kan het lastig zijn je te verplaatsen in een jongen. Maar een zoon opvoeden is ook een mooie uitdaging waar je zelf rijker van kan worden.

Wil je samen met andere moeders geinformeerd worden over opvoeden van jongens en best practices uitwisselen? Dan is de groepstraining Jongens opvoeden iets voor jou. Als onderdeel van deze training gaan we ook lekker fysiek aan de slag met Rots en Water oefeningen. Die komen goed van pas bij de opvoeding van je zoon.

Wil je meer informatie en/of je aanmelden? Bel me dan even 06-54 781 879 of stuur een mail.

Meer lezen over jongens opvoeden

Wil je graag meer lezen? Check dan m'n blog. Daar vind je uitgebreide artikelen over het verschil tussen jongens en meisjes en wat de gevolgen daarvan zijn. Ook geef ik tips over hoe je de relatie met je zoon kunt verbeteren, zoals:

Rots en Water training Utrecht basisscholieren


LET OP! De eerstvolgende training is tot nader order uitgesteld. Een groepsaanmelding is wel mogelijk. Bel me om de mogelijkheden te bespreken. Of stuur een mail. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.


Ieder jaar in januari en september organiseer ik open groepstrainingen Rots en Water voor basisschool kinderen. We formeren kleine groepjes van maximaal 10 kinderen van dezelfde leeftijd (6+, 8+ en 10+). De grootte van de groepjes is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

De rots en watertraining is gericht op :

  • lichaamsbesef, zelfbewustzijn, zelfvertrouwen
  • weten wat je wilt, doorzetten, opkomen voor jezelf
  • rekening houden met anderen, flexibiliteit, communicatie
  • keuzemogelijkheden leren kennen in communicatie en sociale situaties

Veel jongens (en ook meisjes) zijn afgesloten van hun gevoel. Fysieke oefeningen helpen om je lichaamsbesef te vergroten. Wat gebeurt er als je spieren aanspant, als je adem naar je buik gaat, als je voeten stevig op de grond staan?

Daar sta je meestal niet zo bij stil. Door leuke speelse oefeningen leer je te voelen en ervaren.

Oefeningen met Rots- en Waterkracht

We doen oefeningen met Rotskracht. Wanneer is het handig om je stevig als een onverzettelijke rots op te stellen? Bijvoorbeeld als je voor je eigen mening uit wilt komen.

En we oefenen met Waterkracht. Water is soepel en behendig, maar ook heel sterk. Wanneer is het handig om soepel mee te bewegen? Bijvoorbeeld als je graag met vrienden wilt spelen.

Agenda

Schooljaar 2018-2019

Er is weer ruimte voor de uitvoering van arrangementen op basisscholen in Utrecht. Bel of mail voor meer informatie.

Rots en Water training
De groepstrainingen zijn voorlopig opgeschort. Individuele begeleiding met Rots en Water is wel mogelijk.

Op afspraak:

  • individueel consult ouder(s), kind, jongere
  • kindertolk consult voor ouders
  • workshops voor ouders of leerkrachten
  • Rots en Water training voor groepen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor m'n nieuwsbrief.

Recente blogs

Bekijk alle blogs