Werkwijze

06 - 54 781 879
info@liavankooten.nl

Wij zijn erg blij om te zien hoe, met behulp van je sessies, onze zoon stapje bij beetje steeds meer over zijn angsten heen weet te stappen.

Natuurlijk heeft hij nog zo zijn spannende momenten als er iets nieuws op zijn pad komt, maar met je tips is het voor ons ook makkelijker om hem daarin beter bij te staan en te sturen zodat elke keer een nieuwe hobbel genomen kan worden.

– Ouders met een zoontje (8)

Wat staat je te wachten als je als kind of ouder(s) bij mij komt? Mijn werkwijze bestaat uit drie stappen, maar elke begeleiding is natuurlijk anders, want elk kind en elke ouder is anders. Ik luister vooral goed en begeleid jullie in de goede richting, met praten, doen, tekenen en spel. Hoe precies weet ik nu nog niet want daarvoor moeten we elkaar eerst leren kennen. Maar daarna komen we er zeker weten samen uit.


Jeugdtherapeut Utrecht - werkwijze in 3 stappen

Stap 1 - bellen of mailen

Als je mij als ouder belt met een vraag of probleem, dan neem ik de tijd om daarover met jou van gedachte te wisselen. Dat vind ik erg belangrijk.

Indien nodig maken we een bel-afspraak op een voor jou prettig tijdstip om de mogelijkheden voor begeleiding te bespreken

  • therapie of coaching
  • individueel of groep
  • kind en/of ouder(s)
  • bij mij of doorverwijzen naar iemand anders.

Alles is bespreekbaar. Deze eerste kennismaking is kosteloos en vrijblijvend en er is geen verwijzing voor nodig.

Als je me een vraag mailt, dan zal ik die per mail beantwoorden. Maar voordat we een afspraak maken, hebben we altijd eerst telefonisch contact.

Stap 2 - de intake

We plannen een intakegesprek in. Meestal is dat met beide ouders, zonder kind. We bespreken wat het beste past in jullie situatie. Meestal is dit al een coachend, oplossingsgericht gesprek.

Daarna plannen we de eerste afspraak met het kind in. Tijdens de eerste sessie is er vaak een ouder aanwezig, maar dat hoeft niet.

Stap 3 - de begeleiding

Er vinden sessies plaats met het kind zonder ouder. In het eerste gesprek maken we op een speelse en ontspannen manier kennis en verkennen we de hulpvraag van het kind.

Na elke 3e tot 5e sessie wordt er een oudergesprek ingepland om de voortgang en het vervolg te bespreken en om ouders te coachen. Soms hebben we tussendoor telefonisch of via mail contact.

Gemiddeld ga ik uit van 5 tot 10 bijeenkomsten, afhankelijk van de hulpvraag. We kunnen wekelijks afspreken of een ander ritme aanhouden. Ik ben flexibel in het maken van afspraken op werkdagen.

Bij ouderbegeleiding zonder kind worden alleen afspraken met de ouder(s) gemaakt.


Wil je graag meer weten over mijn aanpak en
hoe ik jullie kan helpen? Neem gerust contact op!

Jongeren 18+

Jongeren van 18+ kunnen zich zelf aanmelden voor oplossingsgerichte coaching. Ouders kunnen mij natuurlijk voor hun kind benaderen. Je kunt alleen begeleid worden, maar ook samen met je ouders, als je dat wilt. Je bent zelf de cliënt dus jij bepaalt.

Privacy

Met ouders en kind wordt afgestemd dat niet alles wat gezegd wordt tijdens de coaching of therapie wordt besproken met de ouders. Kinderen hebben recht op privacy. Terugkoppeling met ouders gaat in overleg met het kind en gaat in principe niet in op details maar over de grote lijnen.

Kindertolk

Ouderbegeleiding maakt standaard deel uit van de begeleiding van het kind. Ouderbegeleiding zonder dat het kind begeleid wordt is ook mogelijk.

Wil je leren wat je kind je met zijn/haar gedrag spiegelt? Kies dan voor een kindertolk consult. Een liefdevolle manier om als ouder te leren van je kind.

Je kind is niet betrokken bij het consult. Je gaat als ouder zelf aan de slag met de 'boodschap' van het kind.

Er zijn drie sessies nodig. In de eerste vertel je mij het verhaal over je kind, in de tweede koppel ik je de 'boodschap' terug en na 6 weken hebben we een vervolgafspraak. Als het nodig is kunnen we daarna overstappen op ouderbegeleiding (of kindertherapie).

Agenda

Telefonisch consult:  maandag of donderdag van 9.00-10.00 op aanvraag.

Lees meer over aanmelding en kosten.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor m'n nieuwsbrief.

Recente blogs

Bekijk alle blogs