Leestips

06 - 54 781 879
[email protected]

Ondanks dat onze zoon nog wat aan de jonge kant is, waren wij erg blij om toch een afspraak te kunnen maken. De keus om hem buiten dit traject te laten en eerst zelf aan de slag te gaan heeft erg bijgedragen aan ons gevoel dat wij iets aan de situatie hebben kunnen veranderen.

– Moeder B, zoon 6 jaar, opstandig gedrag

Als ouder is het fijn te weten waar je goede en nuttige informatie kunt vinden als je een kind met problemen hebt. Ik probeer deze pagina up-to-date te houden met betrouwbare en praktische informatie over jongensproblemen. Wil je het niet missen als ik hier iets nieuws plaats? Abonneer je dan op m'n nieuwsbrief.

Vaders, pak je moment

In de campagne vaders, #pakjemoment roept Justine Pardoen vaders op om te delen wat zij doen in de opvoeding van hun kinderen. Misschien is voor jou(w man)?

Sociaal? Vaardig!

Dit boek van Steven Pont gaat over de 8 belangrijkste sociaal emotionele vaardigheden van je kind. Het is toegankelijk geschreven en verhaalt over de achtergrond van elk van die 8 vaardigheden.

Per vaardigheid zijn er tips die je thuis goed kunt toepassen. Het gaat bijvoorbeeld over:

 • zelfbewustzijn
 • sociaal bewustzijn
 • doelgericht gedrag
 • persoonlijke verantwoordelijkheid bij kinderen

Het kost 17,95 en is o.a. te koop bij bol.com.

Als je kinderen voortdurend ruzie maken

Het is niet leuk voor ouders als hun kinderen voortdurend ruzie maken en je steeds als

politieagent tussenbeide moet komen of je hun gedrag negeert terwijl ze elkaar de hersens inslaan. Het is allebei vervelend.

In het boekje "Broer en zus voor eens en altijd" staan handige tips voor kinderen. Maar als ouders heb je er ook wat aan om het te lezen en te gebruiken. Het kost 9,95 en is o.a. te koop bij bol.com.

Welke middelbare school kies je voor je kind?

Sta je voor de keuze van een middelbare school voor je kind in groep 8? En heb je een kind met dyslexie, ADHD, ADD, ASS of gedrag wat hier op lijkt?

Dan kun je gebruik maken van deze handige checklist. Met tips waar je bij de schoolkeuze op kunt letten en hoe je je kunt voorbereiden.

Wil je meer weten over dyslexie, ADHD, ADD of ASS? Kijk dan eens op de website van Oudervereniging Balans.

In de media

Als medewerker van Balans, de landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag, ben ik al jaren actief.

 • bij de landelijke advies en informatielijn
 • als trainer van de Ouderpowercursus voor ouders van pubers met ADHD en ASS
 • als bestuurslid bij de afdeling westelijk Utrecht.

Voor het blad Balans Magazine werd ik geïnterviewd over 'jongens zijn wezenlijk anders dan meisjes'. Mocht je geen lid zijn van oudervereniging Balans dan kun je hier het artikel lezen.

Jongensdip

Een geweldige reportage over 4 slimme puberjongens die hun opleiding verslonzen en afzakken van Gymnasium naar VMBO. Neem even een ruim halfuurtje tijd en luister naar hun verhaal! Het is een radiouitzending van Hollanddoc van 10 maart 2012.

Rots en Water in de media

Deze tv uitzending NPO 2Doc van 29 juli 2014 is een documentaire over Rots en Water, waarin Freerk Ykema, de oprichter van het Rots en Water programma, en anderen vertellen over de toepassing ervan.

Jongens zijn 't

Het boek “Jongens zijn ‘t – van Pietje Bell tot probleemgeval” is een studie naar het beeld van jongens in de opvoedingsliteratuur van 1882 tot 2005. Met mijn blik als historicus vind ik dit boeiend om te lezen. Het boek kost 20,99 en is o.a. te koop bij bol.com.

Lees ook de recensie van Aleid Truijdens in de Volkskrant.

 

Agenda

20 februari 2019

Woensdagochtend workshop thema:
'inzicht in jongensgedrag vs moedergedrag' 

 • Locatie Buurtcentrum de Leeuw
 • Tijd 9.00-11.30 
 • Kosten € 95,-, 2e persoon halve prijs
 • Informatie en aanmelden klik hier

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor m'n nieuwsbrief.

Recente blogs

Bekijk alle blogs