Lia van Kooten

06 - 54 781 879
info@liavankooten.nl

Ondanks dat onze zoon nog wat aan de jonge kant is, waren wij erg blij om toch een afspraak te kunnen maken. De keus om hem buiten dit traject te laten en eerst zelf aan de slag te gaan heeft erg bijgedragen aan ons gevoel dat wij iets aan de situatie hebben kunnen veranderen.

– Moeder B, zoon 6 jaar, opstandig gedrag

Ik ben altijd op zoek naar wat voor het AHA moment zal zorgen want dan wordt de innerlijke kracht van kinderen, pubers en ouders blootgelegd en kunnen ze vol energie weer verder. Ik ga graag met een kind, puber en ouder(s) op zoek naar wat voor hen werkt, zodat ze zelf hun problemen kunnen oplossen.

Over mij

Ik ben geboren in 1960, partner van een fijne man en moeder van 2 zonen. Sinds 2009 heb ik een eigen kinderjeugdpraktijk, eerst onder de naam Meander, maar in 2015 heb ik deze veranderd in Lia van Kooten kinderjeugdpraktijk. Want dat is wie ik ben. :-)

Jongens hebben mijn hart. Niet omdat ik in hokjes denk maar juist omdat ik merk dat jongens niet altijd gezien worden als de jongens die ze zijn.

Als jongensmoeder heb ik mij in jongens moeten (en willen) verdiepen. Om ze te snappen, als moeder, en ze op te voeden als jongens.

Als kinder- en jeugdtherapeut ben ik daar met veel plezier verder in geschoold. Omdat jongens meer dan gemiddeld in de hulpverlening terechtkomen en ze de hulp nodig hebben die bij hen past.

Hoe het allemaal begon...

Na een loopbaan in de verzekeringswereld als IT-er besloot ik in 2005 dat ik liever met en voor kinderen werk. Vervolgens heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd:

  • HBO kindercounselling bij BGL met NLP
  • HBO kinder- en jeugdtherapie bij BGL met speltherapie, systemisch werk, cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, lichaamswerk en delenwerk
  • Rots en Water trainer bij het Gadaku instituut
  • Methode Present Child (voorheen Fluisterkind) bij Janita Venema
  • Medische en Psychosociale Basiskennis
  • Acceptatie en Commitment Therapie
  • Krachtgericht Coachen

Ik 2010 heb ik m'n IT baan opgezegd en sindsdien werk ik met en voor kinderen. Op linkedIn vind je mijn levensloop. Hier vertel ik graag wat er zo mooi is aan mijn werk.

Kijken naar wat er wél kan

Het geeft me energie als ik kinderen, pubers en ouders kan leren kijken naar zichzelf op een manier die ze niet (meer) gewend zijn. Een positieve manier.

Kijken naar de dingen die je wel kunt en die wel lukken. Of je nou boos bent, ADHD hebt, faalangst, concentratieproblemen, of gewoon een (drukke) jongen bent.

Ik ben altijd op zoek naar wat voor het AHA moment zal zorgen. Want dan wordt de innerlijke kracht van kinderen, pubers en ouders blootgelegd en kunnen ze vol energie weer verder. Ik ga graag met een kind, puber of ouder(s) op zoek naar wat voor hen werkt, zodat ze zelf hun problemen kunnen oplossen.

Ik ben nieuwsgierig naar elke ouder die en ieder kind dat zich bij mij meldt. Wat houdt zich nog verborgen en wat is de sleutel voor een beter functioneren en een betere verstandhouding. Samen ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn als jongen, meisje en ouder, dat is zo inspirerend, daar ga ik voor.

Werkwijze en trainingen

Mijn werkwijze bestaat uit 3 concrete stappen: bellen of mailen, de intake en de begeleiding. Lees er meer over op deze Jeugdtherapeut Utrecht pagina.

Naast het begeleiden van jongens (en soms meisjes) en hun ouder(s), geef ik ook trainingen:

Wil je graag meer weten en kennismaken? Voel je vrij om contact op te nemen!

Agenda

Telefonisch consult:  maandag of donderdag van 9.00-10.00 op aanvraag.

Lees meer over aanmelding en kosten.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor m'n nieuwsbrief.

Recente blogs

Bekijk alle blogs