Lia van Kooten

06-54781879
[email protected]

Dat ik zelf rustig kan worden door adem laag. Rotskasteel en focus gebruik ik wel eens op school. ADHD is vervelend maar jij zei dat het ook voordelen heeft. Zoals creatief en sociaal. Dat is wel cool..

– W, jongen 13 jaar, druk gedrag

Ik ben altijd op zoek naar het aha moment bij kinderen, pubers en ouders. Als hun innerlijke kracht zich blootlegt en ze vol energie weer verder kunnen. Ik ga graag met een kind, puber of ouder(s) op zoek naar wat voor hen werkt om hun problemen zelf op te lossen.

Over Lia van Kooten

In 2015 heb ik de naam Kinderpraktijk Meander (sinds 2009) veranderd in Lia van Kooten kinderjeugdpraktijk. Want dat is wie ik ben. Geboren in 1960, partner van een fijne man, moeder van 2 zonen (1992 en 1997).

Jongens hebben mijn hart. Niet omdat ik in hokjes denk. Maar juist omdat ik merk dat jongens niet altijd gezien worden als de jongens die ze zijn.

Als jongensmoeder heb ik mij in jongens moeten (en willen) verdiepen. Om ze te snappen, als moeder, en ze op te voeden als jongens.

Als kinder- en jeugdtherapeut ben ik daar met veel plezier verder in geschoold. Omdat jongens meer dan gemiddeld in de hulpverlening terecht komen. En omdat ze de hulp nodig hebben die bij hen past.

Na een loopbaan in de zakelijke dienstverlening (als IT-er in de verzekeringswereld) heb ik in 2005 besloten dat ik liever met en voor kinderen werk. Ik heb diverse opleidingen en trainingen gevolgd (HBO kindercounselling, HBO kinder- en jeugdtherapie, Rots en Water, Methode Present Child (voorheen Fluisterkind)). Ik heb mijn baan opgezegd en nog geen spijt gehad. Ik werk sinds 2007 met en voor kinderen. In mijn eigen praktijk en bij oudervereniging Balans. Op linkedin vind je mijn levensloop.

Hier vertel ik je wat zo mooi is aan mijn werk. Dat het me energie geeft als ik kinderen, pubers en ouders kan leren kijken naar zichzelf op een manier die ze niet (meer) gewend zijn. Op een positieve manier. Kijken naar de dingen die je wel kunt en die je wel lukken. Of je nou boos bent, ADHD hebt, faalangst, concentratieproblemen, of gewoon een (drukke) jongen bent.

Ik ben altijd op zoek naar het aha moment bij kinderen, pubers en ouders. Als hun innerlijke kracht zich blootlegt en ze vol energie weer verder kunnen. Ik ga graag met een kind, puber of ouder(s) op zoek naar wat voor hen werkt om hun problemen zelf op te lossen.

Ik ben nieuwsgierig naar elke ouder en elk kind dat zich bij mij meldt. Nieuwsgierig naar wat zich nog verborgen houdt. Samen ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn als jongen, als meisje en als ouder. Ik vind het inspirerend, ik ga ervoor. Dat is waarom ik dit werk zo mooi vind. Wees welkom!

Agenda


Schooljaar 2018-2019

Voor de uitvoering van arrangementen op basisscholen in Utrecht voor schooljaar 2018-2019 is weer ruimte. Bel of mail voor informatie

29-5- 2018

Balans Utrecht organiseert een avond over NLD. Voor info en aanmelden klik hier.

Rots en Watertraining
De groepstrainingen zijn voorlopig opgeschort. Individuele begeleiding met Rots en Water is wel mogelijk.

Op afspraak
Individueel consult ouder(s), kind, jongere
Kindertolk consult voor ouders
Workshop Jongensproblemen? Jongensoplossingen!! voor ouders of leerkrachten.
Rots en Watertraining voor groepen

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen