Informatie

06-54781879
[email protected]

Wij zijn erg tevreden over hoe X dankzij de gesprekken met jou meer nadenkt en flexibeler is, zonder zijn eigen eigenwijsheid te verliezen. Hij heeft uiteraard nog wel eens een dag dat hij school minder leuk vindt, maar gaat over het algemeen met plezier. Nu hij weet wat hij kan, weet hij ook beter wat hij wil en wat hij daarvoor moet doen. Dus heel fijn hoe het nu gaat met X, ook thuis.

– Ouders, zoon motivatieproblemen basisschool groep 6

Als ouder is het fijn om op de hoogte te zijn als je een kind hebt met problemen. Ik probeer je op deze pagina up to date te houden over jongensproblemen. Op deze pagina verzamel ik informatie die ik in de media vind en met je wil delen. Filmpjes, boeken, tips en zo. 

Vaders, pak je moment

Ik wil graag de campagne van Justine Pardoen met je delen. Ze roept vaders op te delen wat zij doen in de opvoeding van hun kinderen. Misschien is voor jou (man)? http://www.ouders.nl/artikelen/vaders-pakjemoment


Sociaal? Vaardig!

Dit boek geschreven door Steven Pont gaat over de acht belangrijkste sociaal emotionele vaardigheden van je kind. Het is toegankelijk geschreven en verhaalt over de achtergrond van elk van die acht vaardigheden. Per vaardigheid zijn er tips die je thuis goed kunt toepassen. Het gaat bijvoorbeeld over zelfbewustzijn, sociaal bewustzijn, doelgericht gedrag, persoonlijke verantwoordelijkheid bij kinderen. Het is o.a. te koop bij bol.

als je kinderen voortdurend ruzie maken.

Het is niet leuk voor ouders als hun kinderen voortdurend ruzie maken. Steeds als politieagent tussenbeide komen. Of niet reageren terwijl ze elkaar de hersens inslaan. Het is allebei vervelend. In het boekje "Broer en zus voor eens en altijd" staan handige tips voor kinderen. Maar als ouders heb je er ook wat aan om het te lezen en te gebruiken. Het kost 9,95 en is oa. te koop bij bol.

Welke middelbare school kies je voor je kind?

Sta je voor de keuze van een middelbare school voor je kind in groep 8? En heb je een kind met dyslexie, ADHD, ADD, ASS of gedrag wat hier op lijkt? Dan kun je gebruik maken van deze handige checklist. Met tips waar je bij de schoolkeuze op kunt letten, hoe je je kunt voorbereiden. Veel succes!! Wil je meer weten over dyslexie, ADHD, ADD of ASS? Kijk dan eens op de website van oudervereniging Balans.

Lia in de media

Als medewerker van vereniging Balans, de landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag ben ik al jaren actief. Bij de landelijke advies en informatielijn, als trainer van de Ouderpowercursus voor ouders van pubers met adhd en pddnos, als voorlichter bij de afdeling westelijk Utrecht.

Voor RTV-utrecht werd ik bij een thema over kinderen met gedragsproblemen samen met mijn zoon geïnterviewd. Op de site van balans staat het filmpje.

Jongensdip

Een geweldige reportage over 4 slimme puberjongens die hun opleiding verslonzen en afzakken van Gymnasium naar VMBO.Neem even een ruim half uurtje en luister naar hun verhaal! Het is een radiouitzendig van Hollanddoc van 10 maart 2012.

Rots en water in de media

Deze link is een documentaire over rots en water, waarin Freerk Ykema, de oprichter van het rots en waterprogramma, en anderen vertellen over de toepassing van rots en water.Het is een tv uitzending van 29 juli 2014 NPO 2Doc.

Jongens zijn het

Het boek “Jongens zijn ‘t – van Pietje Bell tot probleemgeval” is een historische studie naar het beeld van jongens in de opvoedingsliteratuur van 1882 tot 2005. Hier vind je informatie

De recensie van Aleid Truijdens in de Volkskrant maakt het helemaal af.

Agenda


17 Januari 2017
Balans Utrecht organiseert een avond over de overstap van de basisschool naar de middelbare school voor kinderen met extra zorgbehoeften. Voor info en aanmelden klik hier.

Rots en Watertraining
De groepstrainingen zijn voorlopig opgeschort. Individuele begeleiding met Rots en Water is wel mogelijk.

Op afspraak
Individueel consult ouder(s), kind, jongere
Kindertolk consult voor ouders
Workshop Jongensproblemen? Jongensoplossingen!! voor ouders of leerkrachten.
Rots en Watertraining voor groepen

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen